Tuesday, 15 March 2011

nice dad!

fuh, smalam hujan dengan lebatnya. Balik rumah xde r basah kuyup coz pkai baju hujan. dah r dengan baju kurung yang can see-through-fabric bila kena air. Sampai rumah terus salin baju and terlentang dalam bilik, what a day. Ingat musin hujan dah berakhir. Nak tunggu hujan berhenti memang tak balik la jawabnya. So, pe lag,redah je r kan.

tengah-tengah ak terlentang memandang kipas yang berputar and ambil memikirkan masa depan, ayah ak blik
"ann mana?basah kuyup ke?tu r suruh beli kereta xnak" (ann tu ak, name manja kat rumah,haha) ak diam, then ak jerit dari dalam bilik, "bagi r duit nak beli keta". sedap je suh beli keta. ak memg xde simpanan, bukan jenis yang reti berjimat, haha. tp skunk ni xde duit pun boleh buat loan kete, pastu bulan-bulan nak bayar dgn pe? Ak finance background student, nak buat loan keta tanpa bayar deposit?jangan ngaku r budak finance. Buat malu je. Ak nak byr duit keta setahun je kalau boleh (berangan r kau). Korang xcaya? just wait n see.(biar btol?)

2 comments:

  1. dila, ko nak beli kete tapi xde duit?
    ayah ko plak risaukan ko yg balik keje dgn moto if la hujan petang tu mesti dia risau kn ko kn.
    pening2...mcm mana nak buatkan..em ko kenelah berkorban dulu sebelum tu.jgn jadi mcm membe kita sorang tu.nak beli kete bia sume stable,finance n commitment both k..

    ReplyDelete
  2. haha, biase r tu..keje pun tak ag..
    lambt ag r nak kuar keta..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...